Is composteerbare verpakking echt kapot?

2024-07-05

We kunnen wegwerpplasticproducten slechts een paar minuten gebruiken, terwijl een gewone plastic zak 20 jaar nodig heeft om te ontbinden in de natuurlijke omgeving.Een wegwerpkoffiekop bekleed met plastic film duurt 30 jaar.Een plastic rietje duurt 200 jaar, een plastic fles 450 jaar, en sommige luiers 500 jaar...

Plasticvervuilende stoffen doden elk jaar 100.000 zeezoogdieren, en 81 van de ongeveer 130 zeezoogdierensoorten hebben per ongeluk plastic gegeten of zijn erin verstrikt geraakt.

De schade van kunststofproducten aan het milieu is berucht, steeds milieuvriendelijker opties dan traditioneel plastic in de ogen van mensen,waarvan composteerbaar onderzoek een groot deel uitmaakt.

Composteerbare kunststoffen behoren tot een klasse van biologisch afbreekbare kunststoffen.kan worden omgezet in kooldioxide, water en de gemineraliseerde anorganische zouten van de elementen die het bevat en nieuwe biomassa in een bepaalde periode,en de resulterende compost moet voldoen aan de bepalingen van de relevante normen wat betreft het gehalte aan zware metalen, toxiciteitsonderzoeken, residuen, enz.

Wat de industriële omvang betreft, neemt de vraag naar traditionele op fossiele brandstoffen gebaseerde alternatieven voor plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik momenteel toe,en de markt voor composteerbare verpakkingen zal naar verwachting tussen 2020 en 2027 met een jaarlijkse groei van 17% groeien- composteerbare verpakkingen bieden potentiële voordelen voor het milieu, de economie en de samenleving;het gebruik van voedselverpakkingen en voedselresiduen in de verpakking voor composteringsinfrastructuur en het verminderen van broeikasgasemissies wanneer deze anders op stortplaatsen belandenOm aan de groei van composteerbare verpakkingen tegemoet te komen, is meer composteerinfrastructuur nodig om de waarde van deze materialen volledig te garanderen.

Een proef van het recyclagegedrag van de UK Compostable Alliance toonde een vijfvoudige toename aan consumenten die composteerbare verpakkingen in voedselbakken gooien.

"Onze bevindingen tonen duidelijk aan dat wanneer consumenten een etiket zien dat hen actief instrueert waar ze deze verpakkingen moeten weggooien, hun gedrag sterk verbetert".

Tijdens de proef kregen 120 huishoudens producten die composteerbaar waren en in plastic verpakkingen, waarvan de laatste werd geëtiketteerd met behulp van labels die zijn ontwikkeld door Hubbub en Packaging Recycling Label (OPRL).

Naast een toename van composteerbare verpakkingen die in biologische containers gaan, vond de proef ook een toename van 23% in de hoeveelheid voedsel die in voedselbakken wordt weggegooid,De vervuilingswaarden in deze bakken zijn gedaald van 9 tot 3 procent..

Het consortium meldde ook de resultaten van een proef die werd uitgevoerd op een composteerterrein in EnVar.theezakken en eenmalig bestekDeze producten bleken biologisch te kunnen afbreken onder normale omstandigheden op industriële composteerplaatsen, en de daaropvolgende composting werd PAS100 gecertificeerd.

Het is toevallig dat de Composting Alliance, een industriepartnerschap onder leiding van het Center for Circular Economy bij ClosedLoopPartners,onlangs een baanbrekend rapport uitgebracht dat de afbraak van gecertificeerde composteerbare verpakkingen in contact met voedsel in echte composteerfaciliteiten analyseerde.

De oprichters van de Compost Alliance zijn PepsiCo en de NextGen Alliance, die bestaat uit Starbucks, McDonald's en andere foodservice merken.Ondersteunende partners zijn Colgate-Palmolive, Kraft Heinz, Mars en Target, evenals industriële partners het Biodegradable Products Institute en de American Plastics Convention.

In totaal werd in het onderzoek meer dan 23.000 gecertificeerde composteerbare verpakkingen getest die in contact kwamen met voedsel in een grootschalige industriële composteeromgeving.

De resultaten tonen aan dat gecertificeerde composteerbare verpakkingen in contact met levensmiddelen een haalbare alternatieve verpakkingsoplossing zijn voor traditionele plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik.

Er is een groeiend bewustzijn van de klimaatrisico's die voortvloeien uit voedselresten die op stortplaatsen worden weggegooid, evenals de uitdagingen die voortvloeien uit verpakkings afval dat niet wordt gerecycled.Dit heeft tot een brede steun geleid voor een verandering van de status quo, met inbegrip van de wens om compost op grote schaal te gebruiken en innovatieve composteerbare verpakkingen die met voedsel kunnen worden gecomposteerd.

Samenwerking tussen verschillende belanghebbenden is essentieel en we kijken ernaar uit dat de composteercoalitie samenkomt om snelle vooruitgang te boeken.

Hunan Kexin Packaging Co., Ltd.
sale@kxpackage.com
86-19174886769
RM1124, gebouw 1, Jinqiao International Weilai Town, Changsha, China
VERLAAT EEN BERICHT
*E-mail
*Bericht
Verzend
China Goede kwaliteit Plastic zakjes Auteursrecht © 2023-2024 plasticpouchbags.com . Alle rechten voorbehoudena.