Flexible plastic verpakkingen: het proces, de belangrijkste punten van een volledige analyse

2024-06-08

Alle lagen van het leven, de vraag naar plastic flexibele verpakkingen is niet weinig, plastic verpakkingszakken bezetten ook de markt met zijn voordelen van heldere kleur en gemakkelijk te gebruiken.Wat is het proces van plastic flexibele verpakkingenWat is het nut?


1Materiaalkeuze:

Selectie van het substraat: selecteer de juiste plastic folie op basis van de kenmerken van het verpakkingsproduct, zoals polyethyleen (PE), polypropyleen (PP), polyester (PET), enz.
Selectie van samengestelde materialen: volgens de noodzaak om samengestelde materialen te kiezen, zoals aluminiumfolie, nylon of andere kunststoffolie, om de barrière eigenschap van de verpakking te verbeteren,mechanische sterkte, enz.

2- Drukproces:

Voorbereiding van de platenrol: volgens het ontwerppatroon digitaal maken of graveer om de exacte reproductie van het patroon te garanderen.
Selectie van de inkt: selecteer de inkt die geschikt is voor plastic folie om een goede hechting en afdrukwerking te garanderen.
Drukwerkzaamheden: Beheers de druksnelheid, druk en temperatuur om een helder printpatroon en een uniforme kleur te garanderen.

3. Samengesteld proces:

Selectie van de lijm: selecteer de juiste lijm op basis van het substraat en het composietmateriaal om een goede bindsterkte te garanderen.
De temperatuur, de druk en de snelheid van het composiet moeten worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de lagen van materialen goed aan elkaar zijn gebonden, geen belletjes of delaminatie hebben.

4- Rijpwording:

Verhardingsomstandigheden: verharding bij een bepaalde temperatuur en tijd om de lijm volledig te verharden en de prestaties van de composietfolie te verbeteren.

5Snijproces:

Aanpassing van de snijmachine: de snijgereedschappen en de parameters van de snijmachine worden aangepast aan de verpakkingsgrootte om de snijnauwkeurigheid te waarborgen.
Snijwerkzaamheden: controleer de snelheid en druk van het snijwerk om ervoor te zorgen dat de snijrand netjes en zonder boeren is.

6. Vervaardiging van zakken:

Aanpassing van de zakmachine: de parameters van de zakmachine aanpassen aan het type zak, zoals de afdichtingstemperatuur, druk en tijd.
Het maken van zakken: Zorg ervoor dat de zak nauwkeurig is afgestemd, dat de afdichting stevig is en dat er geen problemen zijn zoals lekverzegeling en slechte hitteverzegeling.

7. kwaliteitscontrole:

Inspectie van het uiterlijk: Controleer of het afdrukpatroon, de kwaliteit van de composiet, de snijrand enz. aan de norm voldoen.
Functionele tests: thermische afdichting, treksterkte, barrièreprestaties en andere tests om de functionaliteit van de verpakking te garanderen.

8Verpakking en opslag:

Verpakking van het eindproduct: de eindflexible verpakkingszak is op de juiste wijze verpakt om stof en vocht te voorkomen.
Berging: Zorg ervoor dat het eindproduct in een geschikte omgeving wordt bewaard om ongunstige omstandigheden zoals hoge temperatuur en vochtigheid die de kwaliteit van het product beïnvloeden te voorkomen.

In het gehele productieproces moet elke schakel strikt worden gecontroleerd om de kwaliteit van het eindproduct te waarborgen.de keuze van recyclebare of biologisch afbreekbare materialen, evenals de optimalisatie van productieprocessen om het energieverbruik en de productie van afvalstoffen te verminderen, zijn ook belangrijke overwegingen voor moderne flexibele verpakkingsprocessen van kunststof.

Recentste Bedrijfgevallen
Post ons
Hunan Kexin Packaging Co., Ltd.
sale@kxpackage.com
86-19174886769
RM1124, gebouw 1, Jinqiao International Weilai Town, Changsha, China
VERLAAT EEN BERICHT
*E-mail
*Bericht
Verzend
China Goede kwaliteit Plastic zakjes Auteursrecht © 2023-2024 plasticpouchbags.com . Alle rechten voorbehoudena.